Katariina Viitaluoma

Katariina-Viitaluoma

Ravitsemusneuvoja
Vastaanotto Bioksessa, Oulussa

Koulutus

  • Ravintoneuvoja Pro Health Oy 24 op 2015
  • Ravitsemustieteen perusopinnot Helsingin Avoin Yliopisto 25 op 2014
  • FISPENin/ESPENin jäsen, FISPENin perustamiskokouksesta alkaen 2013
  • Diplomi Hermorataterapeutti Luontaishoitokeskus Neo 25 op 2010
  • Luontaishoitaja Luontaishoitokeskus Neo 17 op 2009
  • Kemian perusopinnot Oulun Avoin Yliopisto 15 ov 2004
  • Erikoislaboratoriohoitaja Oulun Terveydenhuolto oppilaitos 1995
  • Laboratoriohoitaja Oulun Terveydenhuolto oppilaitos 1988

Työkokemus

  • Antioksidanttiklinikat, Lääkärikeskus Bios 2009->
  • Yksityisvastaanottoa (osa-aikainen) Luontaishoitokeskus Neo 2010-2011
  • Oulun Yliopistollinen sairaala, laboratorio 1988–2013

Ravintoneuvonnassani soveltama tieto pohjautuu ravitsemustieteen perusopintoihin, jotka suoritin Helsingin Avoimessa Yliopistossa. Lisäksi olen suorittanut funktionaalisen lääketieteen periaatteille pohjautuvan koulutuksen, jossa käsitellään sairauksia ja niiden syntymekanismeja, sekä ravinnon tutkittuja vaikutuksia näiden sairauksien ja tilojen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Tämä on tieteeseen perustuvaa yksilöllistä ja kokonaisvaltaista terveydenhoitoa.

Ravintoneuvonnan periaatteena on laatia asiakkaalle yksilöllinen ruokavalio ohjelma sekä opastaa ja valmentaa ihmisiä tekemään terveydelle edullisia elintapamuutoksia omassa elämässään. Usein tiedämme mitä ja miten pitäisi syödä, mutta meiltä saattaa puuttua kykyä toteuttaa tietoa käytännössä. Koulutuksen saanut ravintoneuvoja voi auttaa tässä tilanteessa löytämään konkreettisia tapoja toteuttaa terveellisempää elämää.

Hoito on aina yksilöllistä, koska jokainen ihminen on biokemiallisesti erilainen. Sama ruokavalio ja elämäntapaohjeistus eivät sovi kaikille ihmisille. Ravintoneuvonnassani huomioidaan myös kokonaisvaltaisuus; levolla, liikunnalla ja stressinhallinnalla on merkittävä vaikutus terveyteemme. Ravinnolla on tärkeä merkitys myös erilaisten sairauksien tukihoitona. Jokaisella asiakkaalla on omat erityiset tarpeensa ja lähtökohtansa. Ne voivat liittyä esimerkiksi

  • Vatsan ja suoliston hyvinvointiin
  • Mielialaan
  • Hormonitoimintaan
  • Vastustuskykyyn
  • Ihon kuntoon
  • Energiatasoon
  • Unen laatuun

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Ennen tapaamista

  • Tulee täyttää kattavat esitietolomakkeet. Saat esitietolomakkeet, kun varaat ajan ensimmäiseen kartoituskäyntiin. Täytä ne huolellisesti ennen vastaanottoa.
  • On suositeltavaa pitää keskustelun pohjaksi ruokapäiväkirjaa vähintään viisi päivää, joista mielellään yksi on viikonlopun päivä. Ruokapäiväkirjaa varten voit tulostaa ohjeen ja kaavakkeen linkistä http://antioksidantti.fi/images/lomakkeet/Ruokavalion%20kartoitus.doc tai kirjata syömisesi jollekin muulle paperille.
  • Ensimmäiseen tapaamiseen on syytä varata aikaa kaksi tuntia.

Tapaamisen aikana tehdään kartoitus syömistottumuksista, elämäntavoista, edeltävistä tekijöistä ja oireista haastattelun ja lomakkeiden pohjalta. Ravintoneuvontani pohjautuu toimintamalliin, jossa asiakkaan koko tarinalla on keskeinen merkitys. Työskentely käynnistyy aina asiakkaan toivomuksista ja lähtökohdista!

Luodaan sinulle yksilöllisesti räätälöity ruokavalio ja muut mahdolliset suositukset kirjallisena. Saat kaikki kirjalliset ohjeet tapaamista seuraavalla viikolla.

  • Saat ruokareseptejä ja käytännön vinkkejä tukemaan tietäsi hyvinvointiin.
  • Sovitaan mahdollisesta seurantakäynnistä, jotta tavoitteet toteutuisivat

Seuranta aikoja varataan yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Isot ruokavalio- ja elämäntapa muutokset vaativat aina kannustusta ja seurantaa. Seuranta ajan kesto noin 1 tunti ja se on noin 4-6 viikon kuluttua ensi tapaamisesta.

  • Teemme sen hetkisen ruokavaliokartoituksen ja tilanteen arvioinnin.
  • Annan jatko-ohjeistuksen.

Terveys ei ole vain tila ilman sairautta. Terveys on parhaimmillaan positiivista elinvoimaa sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia!