fbpx

Tiina Keldrima

Psykiatrian erikoislääkäri, LL

Tiina Keldrimaa kiinnostavat erityisesti ihmisten mikroravintoaineiden puutokset ja niiden vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Oikea ruokavalio ja elintavat sekä mahdollisten puutosten korjaaminen ovat ensiaskelia kohti parempaa terveyttä. Varsinkin lääkehoidon aikana ravitsemuksesta huolehtiminen on tärkeää. Hippokrateen mukaan ”Ihminen on mitä hän syö” ja Tiina seuraa samanlaista ajatustapaa.

Vastaanotto 90 min / 300€ ja 60 min / 200€
Varaa aika Täytä esitietolomakkeet

Vastaanotto Helsingin Antioksidanttiklinikalla

Kielitaito: suomi, viro, venäjä, englanti (toistaiseksi palvelu vain suomen kielellä)

Vastaantotolle ovat tervetulleita yli 16- vuotiaat

Tiina on psykiatrian erikoislääkäri, jolla on kokemusta psykiatristen potilaiden hoidosta jo yli 20 vuoden ajalta sekä kunnallisella että yksityisellä puolella. Ihmisten kuunteleminen ja heidän murheisiin eläytyminen on tärkeä työväline lääkärin työssä. Tiina toimii myös yleislääkärinä, joten hänen vastaanotolleen voivat hakeutua kaikki terveyden ylläpitämisestä tai sairauksien hoidosta ravitsemuksen keinoin kiinnostuneet potilaat. Tiinalla on pitkä kokemus molemmista hoitotavoista. Hän käyttää ravitsemuskartoituksia ravitsemustilan selvittämiseen.

Tiina on huolissaan kemikaalien vaikutuksista ympäristössä ja sitä kautta elimistöön päätyvistä kemikaaleista kuten biosiideista, rikkaruohomyrkyistä, muovi- sekä fluori ja bromiyhdisteistä. Näillä kaikilla on haitallisia vaikutuksia kehoon sekä aineenvaihduntaan. Hän suosii ruokavaliosuosituksissaan lisäaineetonta luomuruokaa.

Tiinaa kiinnostaa myös kilpirauhaspotilaiden hyvinvointi, ravitsemus ja psyykkisten syiden selvittely.

Niillä kilpirauhaspotilailla, jolla tyroksiinihoidosta huolimatta on jäännösoireita, väsymystä tai huonovointisuutta voidaan selvittää mahdollisia syitä Suomen Endokrinologian suositusten (11/2019) mukaisesti.

Suomen Endokrinologiayhdistys suosittelee seuraavia selvityksiä: muu endokriininen syy, hematologinen syy (anemia, myelooma), ravitsemuksellinen syy (B 12 vitamiinin vaje, D vitamiinin vaje ja folaatin sekä raudan puutos), metabolinen syy, muu autoimmuunisairaus (keliakia), lääkevaikutus, elämäntilanne, muu sairaus (uniapnea, depressio, ahdistus, fibromyalgia, krooninen väsymysoiresto, virussairauden jälkitila, alkavat vaihdevuodet), muut psykiatriset syyt jne.

Tiina ei uusi eikä aloita kilpirauhaspotilaille kilpirauhaslääkkeitä, mutta hän tekee alkukartoituksen ja selvittää jäännösoireiden taustalla olevia syitä. Voimakkaan oireilun syyn poissulkemiseksi kartoitetaan ravitsemuksellisia tekijöitä ja muita sairauksia.

Mikäli kartoituksesta huolimatta ei löydetä syytä tyroksiinihoidon toimimattomuudelle, Tiina ohjaa jatkohoitoon ja tarvittaessa tekee lähetteen sisätauti- tai endokrinologian erikoislääkärille lisälääkityksen aloituksen arvioimiseksi.

Tiina ei hoida syöpäpotilaita.

 

Koulutus

  • Lääketieteen lisensiaatti
    1989
  • Psykiatrian erikoislääkäri
    1999 (HY)

Tulosta ja täytä lomakkeet

Tilaa lomakkeet sähköpostiisi:

  • Haluatko liittyä uutiskirjeemme tilaajaksi? Valitsemalla kyllä liityt uutiskirjelistallemme sekä olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaselosteemme.

Varaa aika Tiinalle

Varaa soittamalla

09 6226 4545

Varausnumero auki ma-to klo 8-16 ja pe 8-14