Laboratoriomittaukset

Laboratorioarvojen mittaamisen tärkeys

Laboratoriokokeet auttavat oikean diagnoosin löytämisessä ja myös poissulkevat sairauksia. Peruslaboratoriokokeiden lisäksi mikroravinteiden määrittäminen antaa tärkeää tietoa lääkäreille. Tätä tietoa tarvitaan sekä terveyden ylläpitämisessä, että sairauksien hoitamisessa.  Vakavien sairauksien ollessa kyseessä on mikroravinteiden, kuten vitamiinien, hivenaineiden ja rasvahappojen mittaaminen  erityisen  tärkeää, jotta  oikea hoito saadaan käyntiin nopeasti.

Mikroravinteiden puutostilojen arviointi on osa vajaaravitsemustilan arviointia. Mikroravinteiden puute on käsitteenä Maailman Terveysjärjestössä: MNM (micronutrientmalnutrition), ja eri puutostiloilla on omat tautiluokitukset Maailman terveysjärjestön ICD-10 tautiluokitusjärjestelmässä.

Laboratoriopalvelut

Antioksidanttiklinikan erikoisosaamista ovat verestä määritettävät vitamiini-, hivenaine- ja rasvahappotutkimukset sekä hapetusstressimittaukset. Meillä on mikroravinnetutkimuksista yli 40 vuoden kokemus ja pääosa laboratoriotutkimuksista tehdään Suomessa Mineraalilaboratorio Milassa.

Muiden laboratoriokokeiden yhteistyökumppanimme on suomalainen Yhtyneet Medix laboratoriot. Lisäksi teemme yhteistyötä myös ulkomaisten laboratorioiden kanssa.

Näin valmistaudut laboratoriokokeisiin

Inbody – kehon koostumusanalyysi

Helsingin Antioksidanttiklinikalla on mahdollisuus tehdä kehonkoostumusmittaus Inbody 720-laitteella. Mittauksen avulla saadaan arvokasta tietoa kehon tasapainosta ja sillä on suuri merkitys kliinisessä hoitotyössä.

Laite mittaa mm. kehon nestetasapainoa ja viskeraalisen rasvan sekä lihasten ja rasvan määrää. Viskeraalisen rasvan eli vatsaontelon sisäisen rasvan määrä on tärkeä terveysmittari, sillä liika rasva vatsaontelossa on haitallisempaa ja vaikeammin havaittavaa kuin ihonalainen rasva. Mittauksella selviää myös painoindeksi, rasvaprosentti ja vyötärö-lantiosuhde.
Inbody-mittaus tehdään ainoastaan lääkärin lähetteellä. Lisätietoa Inbody-mittauksesta »

Varaa soittamalla

09 6226 4545

Varausnumero auki ma-pe klo 9-14