fbpx

Marja Ruuti

Laillistettu ravitsemusterapeutti

Marja Ruuti on terveydenhuollon laillistettu ravitsemusterapeutti ja on lisäksi perehtynyt luonnonmukaisiin ravitsemushoitoihin. Ruuti hoitaa potilaita kokonaisvaltaisesti ja pyrkii ratkaisemaan potilaiden terveysongelmat ravinnon ja elämäntapojen avulla. Marja Ruuti pitää ravitsemusohjauksen etävastaanottona.

Etävastaanotto 90 min / 130 €
Täytä esitietolomake

Vastaanotto etävastaanottona

Kielitaito: suomi, englanti

Kokonaisvaltaisesti, yksilöllisesti ja luonnollisesti

Kokeneen ravitsemusterapeutin kanssa keskustelu auttaa löytämään juuri sinulle sopivan tavan syödä ja valita ruokasi. Ihanteellinen ruokavaliosi voi olla esim. vähähiilihydraattinen tai runsashiilihydraattinen tai jotain siltä väliltä yksilöllisen geeniperimäsi, aineenvaihduntasi, kehotyyppisi, elämäntapasi ja -tilanteesi, mahdollisen sairautesi, mutta myös makumieltymystesi mukaan. Tavalliset terveysongelmat liittyvät usein elämäntapoihin ja erityisesti ravintoon.

Esimerkkejä tilanteista, joissa ohjauksesta on apua:

 • muistisairauksien ehkäisy ja alkava muistisairaus
 • rasvamaksa ja metabolinen oireyhtymä
 • reuma
 • syöpä

Marjalla on kokemusta myös seuraavien tilanteiden hoidosta ravitsemuksen avuin:

 • immuniteetin heikkous, tulehdusherkkyys
 • kohonneet veren rasva- tai sokeriarvot tai korkea verenpaine
 • aikuisiän diabetes
 • allergia
 • homeyliherkkyys
 • jatkuva väsymys
 • ylipaino
 • vatsan- ja suoliston ongelmat

Marja Ruuti on terveydenhuollon laillistettu ravitsemusterapeutti ja on lisäksi perehtynyt luonnonmukaisiin ravitsemushoitoihin. Marja Ruuti hoitaa potilaita kokonaisvaltaisesti ja pyrkii ratkaisemaan potilaiden terveysongelmat ravinnon ja elämäntapojen avulla. Lähtökohtana on elämäntilanteesi ja tähänastinen ruokavaliosi, joiden pohjalta ratkaistaan mitä säilytetään, mitä muutoksia tarvitaan, miten toteutetaan ja mitä tukea muutoksiin tarvitaan. Perustana on aina mahdollisimman luonnollinen ruokavalio, jota täydennetään tarvittaessa lisäravinteiden avulla.

 

Ruokapäiväkirja

Ennen vastaanottoa on suositeltavaa pitää keskustelun pohjaksi ruokapäiväkirjaa vähintään viisi päivää, joista mielellään yksi on viikonlopun päivä. Tavallista ruokailuasi kuvaavan ruokapäiväkirjan pohjalta saat parhaan yksilöllisen avun.
Ilman ruokapäiväkirjaakin selvitään, jos ei ole mahdollisuutta sen pitämiseen ennen keskustelua.

 

Kokemus

 • Monipuolinen toiminta luennoitsijana, kirjoittajana ja ravitsemusasiantuntijana
 • Yksityisvastaanotto
  2005-
 • Ravitsemusterapeuttina kuntoutuskeskuksissa
  2003-2006
 • Luontaishoitaja AK
  2003 (Luontaisterveysopisto)
 • Laillistettu ravitsemusterapeutti
  2002 (KY)
 • Ravitsemustieteen maisteri
  1981 (HY)
Marja Ruuti (Gummerus kustannus 2018)

Maksa kuntoon

Tiesitkö, että rasvamaksa ei ole enää vain alkoholistien ongelma? Vyötärölihavuus on yleistä, ja siihen usein liittyvä rasvamaksa piinaakin jo neljäsosaa suomalaisista, jopa lapsia.
Vyötärölihavuuden ja rasvamaksan yhdistelmä sairastuttaa sekä kakkostyypin diabetekseen että sydäntauteihin. Maksan tärkeät tehtävät verensokerin ja rasvojen aineenvaihdunnassa ja veren puhdistajana eivät onnistu, jos maksa hukkuu rasvaan.

Maksa kuntoon -kirjan hyvänmakuiset eväät auttavat rasvamaksan hävittämisessä: ei tarvita nälkäkuureja, vaan maistuvaa ruokaa laadukkaista raaka-aineista. Marja Ruutin motivoivan kirjan avulla sekä löydät kadonneen vyötärösi että pelastat maksasi rasvatulvalta.

Marja Ruuti - Terve maksa
Marja Ruuti (Mividata 2015)

Terve maksa, avain hyvinvointiin

Tämä kirja on tarkoitettu jokamiehen ja -naisen oppaaksi terveyden ja elämänlaadun lisäämiseen. Kirja antaa tietoa, motivaatiota ja konkreettisia välineitä maksan työn tukemiseen. Asioita katsotaan maksan kannalta, mutta maksan laajan tehtäväkentän takia sen tervehdyttäminen levittää terveyttä kaikkialle. Vaikka mikään ei suoranaisesti viittaisikaan maksaongelmiin, mutta epämääräinen väsymys vie voimasi, voit saada apua kirjan ohjeista. Koko keho hyötyy, kun maksan työtä helpotetaan ja tehostetaan hyvällä ravinnolla ja terveyttä edistävillä elämäntavoilla.

Kirja antaa kattavan tietopaketin maksan toiminnasta, laaja-alaisista vaikutuksista sekä maksan hyvinvoinnin ylläpidosta. Kirjaan sisältyy myös jokamiehen puhdistuskuuri maksan hoitoon, mukana viikon ruokalista ruokaohjeineen.

Marja Ruuti (Gummerus 2012)

Oikeaa ravintoa minulle - opas ravintosuositusten viidakkoon

Helmikuussa 2012 ilmestyi Marja Ruutin edelleen ajankohtainen kirja Oikeaa ravintoa minulle – opas ravintosuositusten viidakkoon.

Ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä ongelmia puidaan nyt enemmän kuin koskaan. Suurimmat totuudet terveyttä edistävästä ruokavaliosta ovat kuitenkin hyvin yksinkertaisia. Kirja pyrkii rauhoittamaan hämmennystä, joka on syntynyt ristiriitaisista ravintosuosituksista, dieettiohjeista ja hälyttävistä ruokateollisuuden paljastuksista. Avainsanat hyvään ruokavalioon ovat yksilöllisyys ja luonnollisuus. Meillä on mahdollisuus valita.

Marja Ruuti (Otava 2010, kirjan ravinto-osuus)

Parasta aivoillesi

Vuonna 2010 ilmestyi Otavan kustantamana Parasta aivoillesi -itsehoitokirja, johon Marja Ruuti kirjoitti aivoterveyttä edistävästä ravinnosta. Muistipulmia, Alzheimerin tautia ja dementiaa voidaan todellakin ehkäistä ja oireita lieventää oikealla ravinnolla ja muilla elämäntavoilla. Kirja on monipuolinen tietopaketti aivoja hoitavista keinoista kuten ruoasta, liikunnasta, musiikista, unesta, luonnosta ja kosketuksesta.

Tulosta ja täytä lomakkeet

Tilaa lomakkeet sähköpostiisi:

Autan oikean ravinnon kanssa – varaa aika!

Ajanvarauksen yhteydessä hoitajat antavat paljon tärkeää ja hyödyllistä tietoa, joten uusien potilaiden tulee tehdä varaukset puhelimitse keskitettyyn ajanvarusnumeroon 09 6226 4545 tai omalle klinikalle. Nettiajanvaraus on tarkoitettu jo Antioksidanttiklinikan kanssa hoitosuhteessa oleville asiakkaillemme.

Varaa soittamalla

09 6226 4545

Varausnumero auki ma-to klo 8-16 ja pe 8-14