fbpx

Näringsrådgivning

Var och en kan genom sina kostval påverka hälsan. En rätt vald kosthållning upprätthåller hälsan och lindrar sjukdomssymptom. Med hjälp av dina kostval kan du också minska behovet av läkemedel eller förhöja deras effekt.

Rätt näring hjälper

Rätt sorts näring utgör en viktig del av behandlingen vid problem i matspjälkningskanalen, allergier, diabetes och många andra sjukdomar. Ofta är det nödvändigt att undvika vissa specifika livsmedel som ger symptom, men för att undvika näringsämnesbrist är det lika viktigt att ersätta de bortlämnade livsmedlen.

Det räcker inte alltid med bara mat. Näringstillskott kan behövas men effekten förhöjs om kosthållningen samtidigt är bra. Kosthållningen kan till exempel innehålla faktorer som orsakar inflammation eller försvårar absorptionen av näringsämnen. Också efter kosttillskottsvården behöver dieten vara anpassad, för att den nivå som uppnåddes med kosttillskottens hjälp ska kunna bibehållas. Bred kartläggning av patientens aktuella näringsstatus är en förutsättning för god näringsterapi. Eventuell läkemedelsbehandling beaktas alltid i vården.

Den sakkunniga näringsterapeutens näringsrådgivning hjälper dig till bättre hälsa och välbefinnande.

Ring vår centraliserade bokning

+3589 6226 4545

Bokningsnumret öppet må–fre kl.9-14.