fbpx

Laboratoriokokeet ja hivenainetutkimus

Perinteiset laboratoriokokeet sekä vitamiini- ja hivenainetutkimukset
vuosikymmenten kokemuksella. Laboratoriokokeet auttavat oikean diagnoosin löytämisessä ja myös poissulkevat sairauksia. Peruslaboratoriokokeiden lisäksi mikroravinteiden määrittäminen antaa tärkeää tietoa lääkäreille. Tietoa tarvitaan sairauksien hoitamisessa ja terveyden ylläpitämisessä.

Antioksidanttiklinikoiden laboratoriot

Antioksidanttiklinikan erikoisosaamista ovat verestä määritettävät vitamiini-, hivenaine- ja rasvahappotutkimukset sekä hapetusstressimittaukset.

Meillä on mikroravinnetutkimuksista yli 40 vuoden kokemus ja pääosa laboratoriotutkimuksista tehdään Suomessa Mineraalilaboratorio Milassa.

Muiden laboratoriokokeiden yhteistyökumppanimme on suomalainen SYNLAB Suomi Oy. Lisäksi teemme yhteistyötä myös ulkomaisten laboratorioiden kanssa.

Laboratorioissamme voit ottaa ilman lähetettä lähes kaikki Suomessa tarjolla olevat verikoetutkimukset sekä laajan kirjon erilaisia suolistotutkimuksia, ruoka-aineyliherkkyystestejä sekä geenitestejä.

Hivenainetutkimus

Vakavien sairauksien ollessa kyseessä on mikroravinteiden, kuten vitamiinien, hivenaineiden ja rasvahappojen mittaaminen erityisen tärkeää, jotta oikea hoito saadaan käyntiin nopeasti. Hivenainetutkimus antaa tarkan kuvan kehosi ravitsemustilasta ja auttaa mahdollisimman tehokkaan, kokonaisvaltaiden hoitomuodon löytämisessä.

Mikroravinteiden puutostilojen arviointi on osa vajaaravitsemustilan arviointia. Mikroravinteiden puute on käsitteenä Maailman Terveysjärjestössä: MNM (micronutrientmalnutrition), ja eri puutostiloilla on omat tautiluokitukset Maailman terveysjärjestön ICD-10 tautiluokitusjärjestelmässä.

Vaikka voisit vielä hyvin, kannattaa hivenainetutkimuksessa silti käydä säännöllisesti. Hivenainetutkimus osoittaa, jos jostain ravintoaineista on puutosta, ja näin ollen pystyt tehokkaasti tukemaan kehosi optimaalista hyvinvointia sekä jopa ennalta ehkäisemään sairauksia.

Näytteenottoon saapuminen

Näytteenottoon voi tulla ilman ajanvarausta aukioloaikojen puitteissa.Tarkista aukioloajat toimipaikkakohtaisilta sivuilta.

Osa laboratoriokokeista vaatii esivalmisteluja, lue ohjeita alta tai soita ja tiedustele lisää!

Lisätiedustelut ja ajanvaraukset Helsingin Antioksidanttiklinikan laboratoriosta: 09 62264519 tai laboratorio@antioksidantti.fi

Laboratoriopalveluihimme kuuluu myös kotinäytteenottopalvelu.

Toimipaikkojemme ulkopuolisilla paikkakunnilla yhteistyössä toimii sairaanhoitaja Ritva Saha ja kotinäytteenotto onnistuu useimmilla paikkakunnilla. Lisätiedustelut ja ajanvaraukset Ritva Sahalle pr2youcompany@gmail.com tai puh. 040 5270729

Inbody – kehon koostumusanalyysi 35 €

Antioksidanttiklinikoilla on mahdollisuus tehdä kehonkoostumusmittaus Inbody 720-laitteella. Mittauksen avulla saadaan arvokasta tietoa kehon tasapainosta ja sillä on suuri merkitys kliinisessä hoitotyössä.

Laite mittaa mm. kehon nestetasapainoa ja viskeraalisen rasvan sekä lihasten ja rasvan määrää. Viskeraalisen rasvan eli vatsaontelon sisäisen rasvan määrä on tärkeä terveysmittari, sillä liika rasva vatsaontelossa on haitallisempaa ja vaikeammin havaittavaa kuin ihonalainen rasva. Mittauksella selviää myös painoindeksi, rasvaprosentti ja vyötärö-lantiosuhde.

Lisätietoa Inbody-mittauksesta »inbody.fi

Valmistautumisohjeet mittaukseen »Valmistaudu oikein inbody-mittaukseen

Valmistautumisohjeet laboratoriokokeisiin

Useimpia kokeita varten tulee olla syömättä ja juomatta 12 tuntia. Voit juoda 1-2 lasillista vettä tuona aikana ja ottaa tavanomaiset lääkkeet ennen laboratorioon tuloa. Mitään vitamiini- tai hivenainevalmisteita ei tule ottaa 12 tuntiin ennen näytteenottoa. Huom! Kilpirauhaskokeisiin tullessa ei aamun kilpirauhaslääkettä.

Ulkomaille analysoitavaksi lähteviä näytteitä voi ottaa maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona

Pienet lapset tai esim. diabeetikot voivat tarvittaessa syödä esim. hedelmää ennen näytteenottoa, jotta vältytään pahoinvoinnilta.

Laboratorioon tullessa ennen näytteenottoa olisi hyvä istua 10-15 minuuttia verenkierron tasaamiseksi.

Tarjoamme asiakkaillamme mehua ym. juomia näytteenoton jälkeen. Mukaan voi tarvittaessa myös ottaa pientä syötävää, jonka voit nauttia näytteenoton jälkeen.

Milloin laboratoriokokeisiin?

Ennen laboratorikokeita suosittelemme lääkärin tai ravitsemusasiantuntijan vastaanottoa. Lääkärimme ja ravitsemusasiantuntijamme osaavat auttaa tarvittavien tutkimusten suunnittelussa sekä vastausten tulkinnassa ja jatkohoito-ohjeissa. Lääkärin lähetteellä saat Kelan suorakorvauksen niistä tutkimuksista, jotka kuuluvat Kela-korvauksen piiriin. Lääkärin lähetteellä otettujen tutkimusten tulokset siirtyvät Omakantaan, kun vastaukset on käyty läpi hoitavan lääkärin kanssa. Lisätietoa: Kanta.fi: laboratoriotulokset löytyvät Omakannasta

Jos olet tulossa myös lääkärin tai ravitsemusasantuntijan vastaanotolle, laboratoriossa käynti tapahtuu pääsääntöisesti lääkärin vastaanoton jälkeen joko samana päivänä tai myöhemmin. Joissain poikkeustapauksissa verinäytteen voi käydä antamassa samana päivänä ennen lääkärin vastaanottoa, jolloin tietty määrä verta otetaan talteen.

Laboratorion hinnastoon: https://antioksidantti.fi/hinnasto/

Varaa soittamalla

09 6226 4545

Varausnumero auki ma-to klo 8-16 ja pe 8-14